Călătorii

Vacanta in orasul Coventry din Anglia

februarie 26, 2017

Coventry

Am avut norocul  sa petrec un weekend  minunat in orasul Coventry. Zborul a fost din Cluj catre  aeroportul Luton, iar din aeroportul Luton am luat un autobuz catre Coventry.

De cele mai multe ori am zburat cu compania Wizz Air, datorita preturilor pe care le au. Daca va cumprati biletul cu 2/3 saptamani mai devreme il puteti lua la un pret foarte mic. Servicile sunt destul de bune avand in vedere pretul biletelor.

Coventry este al 8- lea oras din Anglia dupa populatie, numărând peste 300,000 de locuitori, fiind situat la 31 km  la est de Birmingham si 153 km nord-vest de Londra.

Mai jos am sa va inserez cateva poze pe care le-am facut in mica mea excursie.

                                   Coventry City Hall

                                 City Center Coventry

                                      City Center Coventry

                                 Stradutele sunt foarte cochete și elegante, pietruite majoritatea.

 

Cel mai important reper din Coventry este Catedrala St. Michael. Biserica din secolul 14 a fost în mare parte distrusa de bombardamentele germane din timpul celui de al doilea război mondial, in picioare ramanand doar peretii exteriori şi turnul.

                                     Coventry Cathedral

   

                          The Statue of Reconciliation

 

Cu aproximativ 100 metri inaltime, turnul catedralei se pare a fi al treilea cel mai inalt turn al unei catedrale din Anglia, după Salisbury şi Norwich.

 

Crucea  din lemn a fost creata dupa bombardamentul din cel de al doilea razboi mondial. Pietrarul Jock Forbes a vazut intr-o zi doua grinzi din lemn ce intamplator se asezasera pe jos in forma unei cruci, motiv pentru care a decis sa le uneasca.

                  The Charred Cross and the Cross of Nails

 

Sfantul Mihail si diavolul este o statuie din bronz sculptata de Sir Jacob Epstein . Ea infatiseaza pe Arhanghelul  Mihai stand deasupra diavolului.

                                St Michael and the Devil

                                   Coventry University

A fost o experienta deosebita pe care abia astept sa o mai repet. A fost  mult mai frumos decat pot sa descriu eu in cuvinte, daca aveti ocazia si ajungeti in Anglia va recomand cu mare drag sa vizitati orasul Coventry, cu siguranta nu veti regreta.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

You Might Also Like