Travel

Grădina Zoologică din Sibiu

Grădina Zoologică din Sibiu

Sibiu este unul dintre orașele mele preferate din România. Este un oraș curat, liniștit, cu multe atracții turistice. Orașul istoric Sibiu atrage an de an foarte mulți turiști, din toate colțurile lumii.

Este a doua oară când am vizitat Grădina Zoologică din Sibiu. În general nu îmi place să merg la circ sau să vizitez grădină zoo deoarece mi se pare că animalele sunt chinuite și nu dresate, iar locul unde sunt ținute nu este mai mare de 2 metri pătrați.

Ei bine, aici nu este cazul, Grădina Zoo din Sibiu este renovată și amenajată astfel încât animalele să aibă o viață cât mai bună. Cuștile sunt de dimensiuni mari, curate și bine împrejmuite astfel încât oamenii să nu poată ajunge la animale, pentru siguranța lor dar și a animalelor.

Am citit pe internet că este cea mai veche gradină zoologică din Romania. Este mereu în continuă dezvoltare, lucru care mă bucură nespus de mult. La intrare este un loc unde vă puteți cumpăra înghețată, ceva de băut sau de mâncat. Dacă doriți puteți închiria și barcă să vă plimbați pe lac.

Vă trebuie câteva ore bune să vizitați toată grădina, dacă ați obosit sunt multe bănci unde vă puteți relaxa și admira peisajul. Copii cu siguranță nu se vor plictisi, dar dacă totuși o vor face este și un părculet bine amenajat cu leagăn și tobogan unde se pot juca în voie.

În continuare am să vă inserez câteva poze pe care le-am făcut în mica mea excursie, sper să vă placă.

Grădina Zoologică Sibiu

gradina zoo sibiu

gradina zoo sibiu

În poza de mai sus se pot observa toate animalele, eu nu am avut cum să le fac poză, poate erau în cușcă, dormeau sau se jucau. Pentru a putea vizita grădina zoo trebuie să plătiți bilet, 3 lei pentru adulți și 2 lei pentru copii. Nu este deloc scump, din contra este foarte ieftin în comparație cu ceea ce oferă.

Pentru a ajunge la Grădina Zoologică este autobuz din gară și costă câțiva lei, nu mai țin minte exact. Dacă vizitați gradina zoo trebuie neapărat să vizitați și Muzeul Satului.

Pe blog la mine găsiți și un articol despre Muzeul Satului din Sibiu pe care l-am scris anul trecut, dacă nu l-ați citit vă invit să o faceți. Dacă anul trecut prețul costa 12 lei de persoană, anul acesta am plătit 17 lei de persoană.

pinkpanda.ro

You Might Also Like

4 Comments

 • Avatar
  Reply
  Andreea Apostol
  September 20, 2018 at 1:48 pm

  Frumos!

 • Avatar
  Reply
  Duduia Magda
  September 22, 2018 at 2:10 pm

  Hello, Elena! În primul rând, vreau să-ți spun că îmi plac mult articolele tale! Ai un stil sincer și direct. În al doilea rând, Sibiu este orașul meu preferat (după București, desigur). Cât despre Zoo, îmi pare rău, însă oricare ar fi condițiile, nu sunt de acord cu așa ceva. Nici cu grădinile zoologice, însă nici cu circurile unde există numere cu animale.

  • elenablog
   Reply
   elenablog
   September 23, 2018 at 9:09 am

   La circ nu am fost niciodată și nici nu o să merg. Mi se pare ca animalele sunt chinuite și nu dresate, de cele mai multe ori bătute pentru a executa ce zic dresori. La grădină zoologică merg foarte rar, doar dacă știu că animalele sunt bine îngrijite.
   Mulțumesc frumos pentru apreciere și comentariu.

 • Avatar
  Reply
  Pulbere-de-stele
  September 24, 2018 at 6:57 pm

  Mi se pare un act de normalitate ca o gradina zoologica sa arate cat mai aproape de o rezervatie. Si mie mi se parea ca animalele sunt chinuite, in gradinile acelea pe stil vechi, cu custi de cativa metri patrati.

Leave a Reply